Jeigu žmogus nori būti sveikas,
žmogus turi valgyti įvairių spalvų vaisius ir daržoves.
Raudonos spalvos vaisiai ir daržovės pagerina širdies ir smegenų darbą, padeda išvengti vėžio ir insulto.
Valgykite pomidorus, burokėlius, ridikus,
vyšnias, braškes, raudonuosius svogūnus ir paprikas.
Oranžinės ir geltonos spalvos vaisiai ir daržovės
mažina širdies ligas ir uždegimus, padeda odai ir akims.
Valgykite morkas, moliūgus, abrikosus,
geltonas paprikas, saldžias bulves,
bananus, ananasus, mangus, persikus, apelsinus.
Žalios spalvos vaisiai ir daržovės padeda išvengti vėžio.
Valgykite špinatus, brokolius, avokadus, kivius, šparagus.
Baltos ir rudos spalvos vaisiai ir daržovės saugo nuo vėžio,
mažina kraujo spaudimą, padeda kaulams.
Valgykite svogūnus, grybus, žiedinius kopūstus,
česnakus, porus.
Mėlynos ir violetinės spalvos vaisiai ir daržovės
padeda smegenims ir atminčiai, mažina kraujo spaudimą, padeda širdžiai.
Valgykite mėlynes, gervuoges, baklažanus,
figas, violetinius kopūstus, vynuoges, slyvas.
Nuo virusų padeda česnakai, raudonosios ir aitriosios paprikos, šitakio grybai.
Nuo uždegimų padeda ciberžolė, imbieras, žuvis ir riešutai.
Žarnynui padeda jogurtas, kefyras, rauginti kopūstai,
alyvuogių aliejus, vaisiai, daržovės.