Kiek save prisimenu, per Kalėdas ant stalo visada puikuodavosi tradicinė balta mišrainė. Deja, susirgusi diabetu jos valgyti negaliu – bulvės mano glikemiją skraidina į kosmosą. Ilgai stebėjau, kaip mišrainę valgo namiškiai, ir nutariau sugalvoti alternatyvą. Pavyko taip gerai, kad namiškiai nė nesuprato, kad kažkas kitaip.
2 porcijoms reikės:
1 baltos ropės,
1 vidutinio dydžio morkos,
2 raugintų agurkų,
50 g daktariškos dešros,
1 arb. š. majonezo,
šlakelio alyvuogių aliejaus,
1 arb. š. natūralaus jogurto,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Nedideliais gabalėliais supjaustome ropę ir morką, užpilame vandeniu ir verdame apie 40 minučių.
Kubeliais supjaustome agurkus ir daktarišką dešrą.
Išvirusias daržoves atvėsiname, supjaustome kubeliais ir sumaišome su agurkais ir dešra.
Į supjaustytą mišrainę įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, pagardiname prieskonius ir gerai išmaišome.
Atskirame dubenėlyje sumaišome majonezą su jogurtu ir supilame į mišrainę. Gerai išmaišome, kad pasiskirstytų.
Dedame mišrainę į šaldytuvą ir palaikome bent valandą, kad atsiskleistų skonis.