Desertai visada buvo mano silpnybė. Aš negaliu atsispirti gardžiam saldėsiui prie kavos puodelio. Šis skanėstas – pats mėgstamiausias. Pagaminamas itin greitai, jam beveik visada šaldytuve turiu ingredientų, atrodo gražiai ir yra ypač skanus, tad gali keliauti tiesiai ant Kalėdų stalo!
2 porcijoms reikės:
200 ml 35 % grietinėlės,
150 g šviežių arba šaldytų braškių,
1 arb. š. želatinos,
2 valg. š. virinto šilto vandens,
saldiklio (pvz., stevijos) pagal skonį.
Į nedidelį indą beriame 1 arb. š. želatinos, užpilame ją 2 valg. š. virinto šilto vandens, labai gerai išmaišome ir paliekame keletą minučių, kad želatina ištirptų.
Grietinėlę supilame į prikaistuvį, įberiame šiek tiek saldiklio, pvz., 2 arb. š. birios stevijos, užkaičiame ant mažos ugnies ir laukiame, kol pradės burbuliuoti.
Į karštą grietinėlę supilame paruoštą želatiną ir gerai išmaišome.
Sumažinę ugnį paverdame dar apie minutę. Tada išjungiame ir paliekame atvėsti.
Supilame paruoštą grietinėlę į norimą indą (gražiai atrodo stiklinis) ir dedame į šaldytuvą maždaug valandai.
Sutriname braškes, sumaišome su saldikliu ir užpilame ant sustingusios masės, papuošiame mėtos lapeliu. Skanaus!