Įdaryta tortilija visada man buvo vienas skaniausių pusryčių patiekalų. Kadangi tortilijos glikeminis indeksas tikrai aukštas, tenka ieškoti alternatyvų. Ši kesadilija panaši į omletą, tačiau iš tiesų savo tekstūra primena tortilijos ir keto picos pado hibridą. Paruošti tikrai nesunku, o įdaro galimybės beribės.
1 paplotėliui reikės:
2 kiaušinių,
0,5 stiklinės tarkuoto kietojo mocarelos sūrio,
1 valg. š. kokosų miltų (be kaupo),
1 arb. š. lydyto sviesto (ghee),
žiupsnelio druskos.
Įdarui:
50 g karštai rūkytos šoninės,
40 g kietojo sūrio,
saujelės šviežių špinatų,
1 mažo pomidoro.
Kiaušinius, mocarelą, druską ir miltus sumaišome dubenyje, kad sūris gerai pasiskirstytų.
Įkaitiname keptuvę su šaukšteliu lydyto (ghee) sviesto.
Pilame gautą masę į keptuvę ir gražiai paskirstome šaukštu po visą keptuvės plotą.
Apkepame iš abiejų pusių, apverčiame labai atsargiai, kad nesuplyštų.
Kai paplotis apkeptas, vienoje pusėje sudedame ingredientus: smulkiai pjaustytą šoninę, tarkuotą sūrį, špinatus ir griežinėliais pjaustytą pomidorą. Perlenkiame pusiau.
Sumažiname ugnį ir uždengiame dangtį. Paliekame kepti apie 7 min.
Atidengę dangtį pakepame dar 2 minutes. Supjaustome trikampėliais ir skanaujame.