Nuotaikingas pavasariškas desertas, kuris nepalieka abejingų savo išvaizda ir, žinoma, skoniu. Kaip tik Velykų stalui! Pagaminti daug paprasčiau nei atrodo!
Trupiniams reikės:
50 g sviesto,
1 arb. š. saldiklio,
2 arb. š. kakavos,
100 g kokosų miltų,
1 valg. š. kvietinių miltų
ARBA
3 šokoladinių sausainių iš parduotuvės.
3 vazonėliams reikės:
3 popierinių puodelių,
plytelės juodojo šokolado,
0,5 stiklinės 30 % rieb. grietinėlės,
150 g 9 % rieb. varškės,
2 arb. š. saldiklio,
šlakelio vanilės ekstrakto,
mėtos / rozmarino papuošimui.
Pirmiausiai gaminame trupinius. Sviestą ištirpiname, sumaišome su saldikliu, kakava ir kokoso bei kvietiniais miltais. Masė turi nekibti prie rankų, jei kimba, įberiame daugiau kvietinių miltų.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, išklojame skardą kepimo popieriumi. Iš gautos masės darome mažus, monetos dydžio blynukus, išdėliojame ant skardos ir kepame, kol bus panašūs į sausainius.
Šokoladą ištirpiname garų vonelėje. Kol šokoladas tirpsta, įkerpame puodelius iki pusės trijose vietose, kad tarp įkirpimų būtų panašaus pločio tarpeliai.
Į puodelius pilame šokoladą ir sukiodami paskirstome ant dugno ir sienelių (gali prireikti mentelės).
Puodelius su šokoladu dedame į šaldymo kamerą mažiausiai 30 minučių.
Kremui iki standumo išplakame grietinėlę su saldikliu ir vanile, tada palengva įmaišome varškę ir dar šiek tiek paplakame, kol viskas taps vientisa mase.
Iš orkaitės ištraukiame sausainius, leidžiame jiems atvėsti ir susmulkiname iki trupinių (jei naudojame pirktinius sausainius, juos taip pat sutrupiname).
Iš šaldiklio ištraukiame puodelius, atsargiai nuimame popierių.
Į šokolado puodelius šaukštu įdedame kremo, viršų apibarstome sausainių trupiniais. Jei trupinių turite daugiau, galite sluoksniuoti kremą su trupiniais. Ant viršaus įsmeigiame mėtos, rozmarino ar kitos žalumos šakelę ir puodelius dedame į šaldytuvą.
Kambario temperatūroje paruoštas desertas negali būti ilgiau kaip 20 min. Jei norite, kad būtų ilgiau, prieš tai pusvalandį palaikykite šaldiklyje.