BBQ šonkauliukai – vasaros iškylų topas. Liūdna, bet pirktinis BBQ padažas labiau primena dūmo skonio cukraus tyrelę. Tačiau pasigaminus padažą pagal šį receptą, neabejoju, kad džiaugsmas sugrįš! BBQ padažas tiks marinavimui, pagardinimui, glazūravimui.
7 padažo porcijoms reikės:
1,5 v. š. pomidorų pastos,
3 v. š. alyvuogių aliejaus,
0,5 smulkiai tarkuoto vidutinio dydžio svogūno,
1 v. š. čili miltelių,
1 v. š. rūkytos paprikos miltelių,
2 a. š. česnako miltelių,
400 g skardinės konservuotų smulkintų pomidorų,
2 a. š. druskos,
2 v. š. obuolių acto,
3 v. š. ksilitolio.
Prikaistuvyje pašildome alyvuogių aliejų, dedame pomidorų pastą, konservuotus pomidorus ir tarkuotą svogūną. Troškiname, kol svogūnai suminkštėja.
Į masę suberiame visus prieskonius ir supilame actą. Troškiname uždengtame puode apie 20 min.
Suberiame ksilitolį ir maišydami dar pakaitinime apie 5 min., kol saldiklis ištirpsta.