Kartą vartant receptų knygą mintyse sušmėžavo ši sūrio pyrago improvizacija, kurią nusprendžiau išbandyti. Jei atvirai, nesitikėjau nieko ypatingo, tačiau skonis pranoko net kadaise itin mėgtas pikantiškas varškės bandeles iš kepyklėlės.
PYRAGUI REIKĖS:
130 g kietojo mocarelos sūrio,
70 g tepamo varškės sūrelio su žalumynais,
2 kiaušinių,
mėgstamų prieskonių,
50 g žemės riešutų miltų,
130 g varškės,
30 g pesto padažo.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Garų vonelėje išlydome mocarelos sūrį kartu su tepamu varškės sūreliu.
- Nenuėmę nuo garų į sūrio mišinį įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome.
- Tada į gautą masę suberiame žemės riešutų miltus ir tešla išklojame turimos formos dugną ir kraštelius. Pasiliekame šiek tiek sūrio tešlos pyrago viršui uždengti.
- Pasiruošiame varškės kremą: šakute sutriname varškę ir įmaišome į ją kiaušinį, įberiame norimų prieskonių, užpilame pesto padažo, gerai išmaišome.
- Varškės masę sukrečiame į tešla išklotą formą.
- Iš tešlos likučių rankomis iškočiojame juosteles ir užklojame ant pyrago viršaus, nebijodami palikti tarpelių – kepdama tešla šiek tiek išsipūs, tad pyrago viršus vis tiek išeis vientisas.
- Iškepę leidžiame šiek tiek pravėsti, apibarstome krapais.
- Pyragas skanus ir šaltas, ir karštas. Pakanka sočiai pavalgyti 2 žmonėms.
- Sūrio tešlos pyragui tiktų ir bet koks kitas Jūsų sugalvotas įdaras.
VIENOS PORCIJOS (1/2 viso pyrago) MAISTINGUMAS:
Energinė vertė 646 kcal
Angliavandenių 9 g
iš jų:
– maistinių skaidulų 2 g
– cukraus 5 g
baltymų 38 g
riebalų 40 g
iš jų
– sočiųjų 24 g
– nesočiųjų 4 g