Jau daugiau nei metus stengiuosi atrasti tokio torto receptą, kad paragavę žmonės nesakytų, jog jis kažkoks kitoks, greičiausiai sveikuoliškas, neįprastas ar pan. Ir pagaliau! Visiškai tobulas, saldžiai gaivus, purus maskarponės kremo tortas.
25 cm skersmens tortui reikės:
BISKVITAMS:
200 g 100 % žemės riešutų sviesto,
200 g 30% rieb. grietinės,
4 kiaušinių,
1 v. š. natūralios kakavos,
3 v. š. saldiklio (ksilitolio, eritrolio),
0,5 a. š. kepimo miltelių.
KREMUI:
400 g maskarponės kremo,
300 g 35 % riebumo grietinėlės,
100 g saldiklio,
1 citrinos.
- Pirmiausiai įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
- Dubenyje išplakame kiaušinius su saldikliu.
- Į kiaušinių plakinį sudedame visus likusius biskvito ingredientus, išskyrus kakavą, ir gerai išplakame elektriniu plaktuvu.
- Gautą masę padalijame į dvi lygias dalis ir į vieną iš jų įmaišome kakavą.
- Šviesiąją masės dalį pilame į sandarią torto formą ir šauname į orkaitę maždaug 25–30 minučių.
- Iškepęs biskvitas turi iškilti ir gražiai paruduoti. Išimamame jį iš formos ir paliekame vėsti. Supilame kakavinę masę į formą ir vėl kepame apie 25–30 minučių.
- Kol kepa antrasis biskvitas, pasiruošiame kremą. Išplakame grietinėlę su maskarponės kremu bei saldikliu iki vientisos masės. Atsargiai, nepersistenkite, nes masė išskys!
- Į išplaktą kremą atsargiai įmaišome vienos išspaustos citrinos sultis.
- Kol vėsta abu biskvitai, kremą dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sutvirtėtų.
- Biskvitai išeina gana stori, tad galima juos dalyti pusiau, jei norisi, kad tortas turėtų daugiau sluoksnių.
- Sluoksniuojame tortą – ant kiekvieno biskvito užtepame kremo. Kremas tepamas gana lengvai, nesušoka į gabalėlius, jo pakaks ir torto viršui bei kraštams aptepti.
- Paruoštą tortą puošiame savo nuožiūra. Šįkart ypač tiko šokoladas su stevija, braškės ir anakardžiai.
- Tortą dedame į šaldytuvą bent 3 valandoms, o geriausiai – visai nakčiai.
1 gabalėlio (1/9 torto) maistingumas:
Energinė vertė 496 kcal
Angliavandenių 6 g
iš jų:
maistinių skaidulų 2 g
cukraus 4 g
baltymų 13 g
riebalų 46 g
iš jų:
sočiųjų 24 g
nesočiųjų 1 g