Recepto autorė Brigita Simutienė
Ši nepakartojama ir nesibaigianti vasara šiemet mus visus džiugina savo tropiniais karščiais. Nėra nieko geriau, nei kaitinant saulei atsigaivinti skaniais naminiais ledais. Nesu radusi paprastesnio ir skanesnio recepto, kuris turi tiek daug variacijų. 10 minučių darbo, 50 minučių šaldiklyje ir gero apetito!
3 porcijoms reikės:
175 g maskarponės kremo,
50 g 35 % riebumo grietinėlės,
2 kiaušinių trynių,
4 a. š. norimo saldiklio, sumalto į pudrą,
0,3 a. š. ksantano dervos miltelių.
- Plakikliu išplakame kiaušinių trynius ir saldiklį iki balkšvų putų.
- Kitame dubenyje išplakame grietinėlę.
- Trynių mišinį, grietinėlę ir maskarponės kremą gerai išplakame plakikliu, pamažu įmaišome ksantano dervos miltelius.
- Masę dedame į šaldymo kamerą 50 minučių.
- Skaniausi valgomi iškart. Jei valgysite po keleto dienų, rekomenduoju ištraukus iš šaldiklio palikti kambario temperatūroje bent 10 minučių.
- Ledus gardinkite norimais priedais: uogomis, šokoladu, cinamonu ar bet kuo, kas šauna į galvą.
VIENOS PORCIJOS MAISTINGUMAS:
Energinė vertė 311 kcal
Angliavandenių 2,1 g
iš jų:
– cukraus 2 g
baltymų 5 g
riebalų 32 g
iš jų:
-sočiųjų 19 g
-nesočiųjų 3,8 g