Recepto autorė Brigita Simutienė, FB/IG @DiabetoKeto tinklaraščio autorė
Man Kalėdos visada kvepia mandarinais, cinamonu, imbieriniais sausainiais ir šilta kakava. Stebuklų metas tas kalėdinis laikotarpis! Tobulo skonio imbierais kvepiančio torto gabalėlis leis pasimėgauti artėjančiomis šventėmis ir net jas užuosti!
28 cm skersmens tortui (10–12 porcijų) reikės:
Imbieriniam biskvitui:
40 g kokosų miltų,
220 g riešutų miltų,
100 g sviesto,
1 kiaušinio,
1 kiaušinio trynio,
3 a. š. balkšvojo gysločio luobelių,
2 v. š. meduolių prieskonių mišinio su imbierais,
1 v. š. kepimo miltelių,
3 v. š. saldiklio.
Varškiniam biskvitui:
180 g varškės,
100 g maskarponės,
50 g kokosų miltų,
0,5 v. š. kepimo miltelių,
2 v. š. saldiklio,
2 kiaušinių.
Kremui:
500 g maskarponės,
150 g grietinėlės,
3 v. š. saldiklio,
pusės citrinos sulčių.
- Imbieriniam biskvitui ištirpdome sviestą, suberiame prieskonius ir saldiklį.
- Ataušiname, įmušame kiaušinį ir kiaušinio trynį bei gerai išmaišome.
- Atskirame dubenyje sumaišome sausus ingredientus, suberiame į atvėsusį sviesto ir kiaušinių mišinį, išmaišome, palaikome 10 min., kad išbrinktų.
- Sukrečiame viską į kepimo formą, rankomis išklojame dugną, kad gerai pasiskirstytų, kepame orkaitėje 175 laipsnių temperatūroje apie 20–25 minutes.
- Sumaišome varškiniam biskvitui skirtus ingredientus ir supilame į sandarią kepimo formą, kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30–40 minučių.
- Atvėsusį biskvitą perpjauname pusiau, kad turėtume du torto sluoksnius.
- Kremui sumaišome maskarponę su grietinėle ir saldikliu. Plakame elektriniu plaktuvu tol, kol kremas tampa sunkus ir tirštas. Nepersistenkite, kas neišskystų.
- Į paruoštą kremą atsargiai įmaišome pusės citrinos sultis. Kremą dedame į šaldytuvą bent valandai.
Torto ruošimas:
- apačioje dedame imbierinį biskvitą ir tepame kremo, tada vieną po kito varškinius biskvitus, kuriuos pertepame kremu.
- Tortą aptepame likusiu kremu arba juoduoju šokoladu ir papuošiame šviežiomis uogomis.
Vienos porcijos (be papuošimo) maistingumas:
Energinė vertė 483 kcal
Angliavandenių 6 g
iš jų:
skaidulų 5 g
cukraus 4 g
baltymų 13 g
riebalų 44 g
iš kurių:
sočiųjų 24 g
nesočiųjų 1 g