Recepto autorė Brigita Simutienė, FB/IG @DiabetoKeto tinklaraščio autorė
Kūčių vakarienė patiekalų gausa džiugina kiekvieną, tačiau, jei nevalgote žuvies ir dar ribojate angliavandenius, tikrai bus nelengva išsirinkti, ką valgyti šį gražų vakarą. Mano širdį per Kūčias jau daugelį metų užkariauja grybai, bet, kai užsinori įvairovės, imi eksperimentuoti – šįkart pabandžiau pyragėlius su kopūstų įdaru. Paragavusi nusprendžiau, kad nuo šiol mano Kūčios be jų bus neįsivaizduojamos.
8 pyragėliams reikės:
Tešlai:
250 g tarkuotos kietos mocarelos,
55 g lydyto sūrelio,
90 g riešutų miltų,
1 v. š. kokosų miltų,
1 kiaušinio,
2 a. š. kepimo miltelių,
1 kiaušinio trynio pyragėliams aptepti,
kmynų pyragėliams apibarstyti.
Įdarui:
pusės kopūsto,
1 morkos,
1 svogūno,
1 v. š. lydyto (angl. ghee) sviesto,
druskos, mėgstamų prieskonių,
1 kietai virto kiaušinio.
- Įdarui pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, tarkuotą morką, juostelėmis supjaustytą kopūstą. Viską paskaniname druska ir mėgstamais prieskoniais.
- Į pakepintas daržoves dedame supjaustytą virtą kiaušinį, gerai išmaišome ir paliekame visiškai atvėsti.
- Pyragėlių tešlai garų vonelėje išlydome mocarelos sūrį, sumaišome su lydytu sūreliu.
- Įmušame kiaušinį ir išmaišome.
- Į sūrio tešlą suberiame kokosų ir riešutų miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
- Gerai išminkome tešlą, kad ji būtų kuo vientisesnė.
- Tešlą padalijame į 8 lygias dalis.
- Šlapiomis rankomis ruošiame pyragėlius: į tešlą įdedame kopūstų įdaro ir formuojame kuo aukštesnį pyragėlį, nes kepant jie linkę susiploti.
- kaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, pyragėlius sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepame plaktu kiaušinio tryniu ir apibarstome kmynais.
- Kepame apie 15 minučių, kol gražiai paruduos.
Vieno pyragėlio maistingumas:
Energinė vertė 236 kcal
Angliavandenių 5 g
iš jų:
skaidulų 3 g
cukraus 2 g
baltymų 14 g
riebalų 18,5 g
iš kurių:
sočiųjų 8 g
nesočiųjų 1 g