Nors šiomis dienomis parduotuvėse jau tikrai galima įsigyti greitų užkandžių ir skanėstų su mažesniu kiekiu angliavandenių, tačiau namie gaminti skanėstai man visada suteikia daugiau pasitenkinimo.
14 batonėlių reikės:
200 g kokosų drožlių,
180 g tiršto kokosų pieno skardinėse,
50 g kakavos sviesto (tinka ir paprastas),
2 a. š. saldiklio.
Šokolado papuošimui reikės:
100 g juodojo šokolado,
30 g kakavos sviesto.
Ant silpnos ugnies išlydome sviestą.
Sumaišome kokosų pieną su kokosų drožlėmis, ištirpdytu sviestu bei saldikliu.
Ant lentelės patiesiame maistinės plėvelės, ant jos sudedame gautą masę, suformuojame į gražų plokščią stačiakampį ir uždengę maistine plėvele kišame į šaldymo kamerą 20 minučių.
Ištraukę supjaustome į norimos formos batonėlius.
Kišame atgal į kamerą maždaug valandai.
Per tą laiką pasiruošiame šokolado masę. Išlydome kakavos sviestą ir šokoladą, gerai išmaišome ir leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros.
Sušalusius batonėlius apipilame šokolado mase ir dedame pastingti į šaldytuvą.
Svarbu! Laikykite šaldytuve bent 6 valandas, kad visų ingredientų skoniai susimaišytų, o kokosas išbrinktų. Skaniausi – po paros.