Vasarą dažnai vakarus leidžiame gamtoje, terasoje, prie jūros. Visada norisi skaniai užkandžiauti, tačiau užkandžiai kaip niekas kitas turi labai didelę įtaką glikemijos kreivei. Šie traškučiai visada suteikia didelį pasitenkinimą ir yra itin tinkami sergantiems cukriniu diabetu. Būtent šis gvakamolės ir sūrio traškučių derinys greičiausiai dingsta nuo užkandžių stalo. Beje, gvakamolė taip pat tinka tepti ant trapučių, duonos arba dažyti į ją daržovių lazdeles, traškučius, gardinti tortilijas.
Sūrio traškučių porcijai reikės:
100 g mėgstamo sūrio,
1 skiltelės česnako,
kelių griežinėlių aitriosios paprikos,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio raudonėlio arba picos prieskonių.
Smulkia tarka sutarkuojame sūrį.
Įmaišome smulkiai supjaustytą česnaką, aitriąją papriką, druską ir raudonėlį.
Visą masę gerai išmaišome.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Skardą išklojame kepimo popieriumi. Ant popieriaus krečiame mažas krūveles sūrio mišinio ir pirštu prispaudžiame, kad susiplotų.
Šauname į orkaitę ir kepame tol, kol sūris išsilydo.
Išjungiame orkaitę ir paliekame traškučius padžiūti apie 20 minučių.
Gvakamolės padažo porcijai reikės:
pusės gerai prinokusio avokado,
2 vyšninių pomidorų,
1–2 griežinėlių svogūno,
žiupsnelio druskos,
juodųjų pipirų,
vienos skiltelės žaliosios citrinos sulčių.
Nulupame avokadą ir perpjauname pusiau. Išėmę kauliuką, vieną pusę išskobiame šaukšteliu.