Kad ir kaip bandyčiau atkartoti picos padą, be kvietinių miltų ir mielių visada išeina tas pats – arba skanus omletas, arba keistos konsistencijos sausainis. Bet šitas įdarytas paplotėlis turbūt vienintelis, kuris patenkina mano picos poreikį, nors pica jo ir nepavadinsi. Labai skanu, sotu ir patogu, nes tinka ir pietų stalui, ir užkandžių vakarėliui!
Didelei ir sočiai arba dviem normalioms porcijoms reikės:
200 g varškės,
1 kiaušinio,
2 v. š. kokosų miltų,
2 v. š. riešutų miltų (aš naudojau žemės riešutų miltus),
žiupsnelis druskos,
2 česnako skiltelių,
trečdalio pakelio mėgstamų picos prieskonių,
60 g sūrio (man patinka maišyti dvi rūšis),
20 g mėlynojo pelėsinio sūrio,
50 g rūkytos šoninės.
- Trintuvu dubenyje sutriname varškę ir kaušinį iki vientisos masės.
- Į masę beriame druskos bei kokosų ir žemės riešutų miltus. Viską gerai išmaišau.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, o kol ji įkais, pakepiname smulkiai pjaustytą šoninę sausoje keptuvėje.
- Prieš baigiant kepti šoninei, į keptuvę sudedame smulkiai pjaustytą česnaką, pakepiname, kol paskleis aromatą.
- Į skardą tiesiame kepimo popierių, ant jo sukrečiame pusę varškės masės.
- Ant jos užberiame turimą sūrį, pasilikdami šiek tiek kietojo sūrio viršui apibarstyti.
- Ant sūrio mišinio paskirstome kepintą šoninę su česnaku bei gausiai visą įdarą apiberiame picos prieskoniais.
Ant viršaus paskirstome likusią varškės masę ir šauname į įkaitusią orkaitę.
- Po maždaug 12 minučių ant kepinio užbarstome sūrio likučių bei picos prieskonių ir kepame dar 12 minučių.
- Valgyti galima ir ką tik iškepusį, ir jau atvėsusį, mirkant į norimą padažą.
VISO PATIEKALO MAISTINGUMAS:
Energinė vertė 1134 kcal.
Angliavandenių 27,6 g,
iš jų:
maistinių skaidulų 13 g,
cukraus 1 g,
baltymų 82 g,
riebalų 78 g,
iš kurių:
sočiųjų 38 g,
nesočiųjų 8 g.