Šis vyniotinis – mano šeimos ir draugų numylėtinis, nuo stalo visada dingsta pats pirmas, todėl paprastai gaminu dvigubą kiekį. Labai tinka ir kaip greitas maistas keliaujant, ir kaip sotus patiekalas pietums, ir kaip užkandis svečiams ant vaišių stalo.
9 porcijoms reikės:
215 g riebios varškės,
4 kiaušinių,
mėgstamų prieskonių,
1 a. š. kepimo miltelių,
8 g balkšvojo gysločio sėklų luobelių,
300 g tepamo varškės sūrelio su žalumynais,
70 g griežinėliais pjaustyto kumpio,
30 g marinuotų Chalapos paprikų (jalapenų).
- Pirmiausiai ruošiame biskvitą. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Varškę sutriname su kiaušinio tryniu ir suberiame prieskonius (pvz., druską ir pipirus).
- Kiaušinio baltymus išplakame iki purumo ir lengvai įmaišome į varškės masę.
- Suberiame kepimo miltelius ir gysločio sėklų luobeles, švelniai pamaišome ir paliekame masę apie 10 minučių, kad luobelės išbrinktų.
- Išklojame skardą kepimo popieriumi ir paskirstome masę taip, kad išeitų gražus stačiakampis.
- Šauname į orkaitę ir kepame, kol gražiai paruduoja (apie 20 minučių).
- Kol kepa biskvitas, pasiruošiame kremą. Varškę ir tepamąjį sūrelį sutriname trintuvu.
- Į kremą sudedame smulkintas marinuotas paprikas bei norimus prieskonius.
- Kremą gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą, kol bus paruoštas biskvitas.
- Ant visiškai atvėsusio biskvito tolygiai paskirstome varškės kremą ir išdėliojame kumpio griežinėlius. Gražiai susukame biskvitą su įdaru į vyniotinį ir sutvirtiname jį maistine plėvele.
- Dedame į šaldytuvą ir laikome jame mažiausiai 5 valandas.
- Pjaustome maždaug 3 cm storio riekelėmis ir mėgaujamės puikiu patiekalu!
1 RIEKELĖS MAISTINGUMAS:
Energinė vertė 130 kcal
Angliavandenių 3 g
iš jų:
– maistinių skaidulų 1 g
– cukraus 1 g
baltymų 10 g
riebalų 8 g
iš jų:
– sočiųjų 4 g
– nesočiųjų 1 g