Varškės sūrelis man atstoja pyrago gabalėlį, tačiau bent šiek tiek įsigilinus į sūrelių, esančių parduotuvių lentynose, etiketes, oda gali pašiurpti nuo cukraus kiekio tokiame nedideliame deserte. Išbandžiusi keletą naminių varškės sūrelių receptų, dalinuosi tuo, pagal kurį pasisekė pagaminti tokį sūrelį, kad valgant oda šiurpsta iš malonumo skonio receptoriams.
6 dideliems varškės sūreliams reikės:
290 g riebios varškės,
100 g maskarponės sūrio,
45 g mėgstamo saldiklio,
30 g riebios grietinėlės,
30 g aguonų,
180 g juodojo šokolado,
20 g kakavos sviesto.
- Varškę, saldiklį, maskarponės sūrį ir grietinėlę sutriname trintuvu. Jei norime, kad jaustųsi varškės grūdeliai, nesutrinkime iki vientisos masės!
- Į masę suberkime aguonas ir gerai išmaišykime.
- Paruoštą masę dėkime į šaldytuvą 30 minučių, kad šiek tiek sutvirtėtų.
- Kol masė stingsta, pasiruoškime šokolado glajų sūreliams. Kad būtų patogiau, geriausiai naudoti silikonines formeles.
- Garų vonelėje ištirpdome juodąjį šokoladą ir kakavos sviestą.
- Į formelę įpilame šiek tiek šokolado ir vartome formelę taip, kad šokoladas gražiai pasiskirstytų ant sienelių. Nepagailėkime šokolado šoninių sienelių ir dugno sujungimuose, kad sūrelio glajus vėliau nesutrūkinėtų.
- Šokoladu išteptas formeles kišame į šaldymo kamerą ir palaikome apie 2–3 minutes, tada ištraukiame ir dar kartą užpilame šokolado sluoksnį. Geriausiai formelę padengti 3 šokolado sluoksniais – taip užtikrinsime, kad glajus bus tobulai gražus.
- Kai trečiasis šokolado sluoksnis sustingsta, šaukštu dedame varškės kremą, šiek tiek paspaudžiame, kad neliktų oro tarpų. Formelę užpildome ne iki viršaus, nes reikia palikti vietos viršutiniam šokolado sluoksniui.
- Ant viršaus užliejame likusį šokoladą ir paskirstome jį taip, kad gražiai uždengtų varškės kremą ir neliktų baltų vietų.
- Paruoštus sūrelius dedame į šaldytuvą ir palaikome ten mažiausiai 4 valandas.
1 SŪRELIO MAISTINGUMAS:
Energinė vertė 409 kcal
Angliavandenių 10 g
iš jų:
maistinių skaidulų 5 g
cukraus 2 g
Baltymų 14 g
Riebalų 34 g
iš jų:
-sočiųjų 10 g
-nesočiųjų 2 g